Be the change met Kreatos | KREATOS

Blog

“Kreatos maakt je mooi” Deze slogans lanceerden we een paar jaar geleden. Het ging er niet alleen om dat je fysiek mooier bent met een fris geknipt kapsel. We bedoelden vooral dat je je dan ook beter gezind voelt, met meer zelfvertrouwen en energie. Daarnaast leefde binnen Kreatos ook het idee dat we als kappersketen samen met jullie op onze kleine manier ook aan een mooiere wereld kunnen werken.


3-FOTO-RodeNeuzen.jpgRode Neuzen Actie
Dat is één van de redenen waarom Kreatos de grote Rode Neuzen actie dit jaar actief ondersteunt. In de maanden oktober en november verkochten we in alle Kreatos salons de vrolijke Rode Neuzen om hulpprojecten voor jongeren te ondersteunen.

Voor vele Kreatos kappers was dit een evidente zaak: de mensen die de rode Neuzen actie opvangt en vooruit helpt, zijn immers zo goed als hun leeftijdsgenoten ... We gaven het startschot van de Rode Neuzen actie bij Kreatos tijdens de grote trendpresentatie en modeshow in discotheek Carré begin oktober. Dat de actie ondertussen zo’n groot succes is geworden, hebben we enerzijds aan de inzet van al onze kappers en kapsters te danken. Tegelijkertijd willen we een heel grote “dank u” uitspreken aan al onze klanten die deze actie zo vrijgevig ondersteunden.

Challenge Day
In onze dromen voor een mooiere wereld stoppen we niet bij de Rode Neuzen actie. Kreatos is immers in zee gegaan met Challenge Day, een Amerikaans initiatief dat gegroeid is uit de strijd tegen pesten op school.  Kreatos directielid Vincent Méclot trok naar de Verenigde Staten om aan de basis mee te maken met Challenge Day voor jongeren en organisaties kan betekenen. Hij volgde er de intensieve opleiding tot Challenge Day coach en mag zich nu met trots de Challenge Day ambassadeur in België noemen.

3-FOTO-BetheChange.jpg

Om te laten zien hoeveel positieve energie zo’n Challenge Day in een bedrijf kan losmaken, haalde hij Kreatos over de streep om met alle medewerkers deel te nemen aan een Challenge Day. De resultaten waren ongelooflijk.

Wat is nu eigenlijk zo’n Challenge Day? Wel, in Amerika kampen vele scholen met een bijna structureel probleem van pestgedrag en agressie op middelbare scholen. Men zocht naar een manier om leerlingen op korte tijd bewust te maken van het probleem op een manier die positief aanvoelde en hen zou helpen hun gedrag te wijzigen. De Challenge Day was geboren. Ondertussen is het initiatief in de Verenigde Staten verspreid over honderden scholen. Het kwam ook aan bod in de talkshow van Oprah Winfrey. Het succes dat Challenge Day had om op 1 dag tijd mensen weer enthousiasme en positieve energie te geven, leidde tot meer en meer aandacht van beroepsorganisaties en bedrijven.  In 2011 pikte de Nederlandse tv het fenomeen op met de uitzending “Over de streep” die vanaf komend seizoen door RTL uitgezonden wordt.

Nu is het aan ons…
Nu is Vlaanderen aan de beurt. Ook hier is medialand geïnteresseerd in “Over de streep”. En Vincent Méclot zit te popelen om het ideeëngoed van Challenge Day ook bij ons ruimere uitstraling en impact te geven. Kreatos ondersteunt hem daarbij ten volle! Einde van 2016 zouden de eerste resultaten mogelijk te zien zijn …