Ben jij een lentetype? | KREATOS

Blog

Kreatos bereidt jou graag optimaal voor op de de nieuwe lente ... 


kleuren-lentetype.jpg

Ben jij een lentetype?

Je herkent een lentetype in de eerste plaats aan de huid. Die heeft een zacht oranje, haast zalmkleurige blos. Ook de lippen vertonen van nature deze kleuren. Heb je deze 2 kenmerken, dan is de kans groot dat jij een lentetype bent. Heb je op de koop toe goudbruine sproetjes en verbrandt je heel gemakkelijk, dan is het resultaat bijna zeker. Bij een lente type heeft het haar eerder een natuurlijke lichte kleur met een warme ondertoon: eerder warm goudblond caramel of licht koper dus. Het echte lente type heeft meestal ook heel lichte wenkbrauwen heeft. De oogkleur is daarbij vaak gemengd: denk aan blauwe ogen met een bruine rand of groene ogen met gouden vlekjes in.

Lentemensen stralen in vele gevallen een soort lente-gevoel uit: er is iets verfrissend, vernieuwend en licht in hun uitstraling. Het lijkt soms wel of ze op eender welke leeftijd over een soort jeugd beschikken. Ondanks die sterke frisheid is de kleurbasis altijd warm. Een geeloranje tot oranje-rose ondertoon in de huid vraagt gewoon om kleuren aan de warme kant van het kleurenwiel. Lentetypes moeten vooral oppassen met donkere kleuren. Die kunnen die lentefrisse uitstraling ondermijnen. Als lentetype ga je nog het liefst voor kleuren die ietwat zachter zijn. Ook felle kleuren zijn niet jouw beste vriend. Die kan je vermijden door "complementaire" kleuren te gebruiken: paars tegenover geel, oranje tegenover blauw of groen tegenover rood. Denk maar eens aan mensen met ros of rood haar: zij staan vaak heel goed met een groene outfit! Bij lente denken we al snel aan groen en vaak zijn groentinten heel mooi bij lentetypes. Let erop dat je steeds een warm groen kiest. Dit is een groen op een geelbasis zoals grasgroen. Koude groentinten zoals turquoise (met een blauwe basis) hebben vaak een omgekeerd effect!

 

Jouw haarkleuren

In jouw haar zijn bijna alle kleuren mogelijk; van lichtblond over middenbruin tot donkere aardetonen. Het belangrijkste is dat je steeds bij warme kleuren blijft. Koperblond staat je beeldig, terwijl asblond op één of andere manier jouw natuurlijke uitstraling ondermijnt. Als lentetype sta je ook heel elegant met een vloeiende kleuring. Niet één kleur, maar twee of zelfs drie die door elkaar vloeien. Wat dacht je van warmkoper met higlights in zowel koperblond als warm caramel? Voor jou zijn dergelijke combinaties gewoonweg beeldig! Wees voorzichtig met donkere kleuren. Een donkere tint kan het effect hebben dat je gezicht nog meer lijkt te stralen, maar ga je net ietsjes te donker en het hele effect keert zich tegen je. Daarom moet je de zware donkere kleuren en bovenal zwart echt wel mijden. Wil je toch een donkere kleuring, leg dan de nadruk op de warmte van de kleur en niet op de donkerte.