Ben jij een zomertype? | KREATOS

Blog

kleuren-zomer_0.jpgBen jij een zomertype?

We noemen een zomertype een “Estival” (van het latijnse "aestas" voor zomer). Dit woord doet denken aan festival, en je kan met je zomerkleuren inderdaad heel feestelijk naar buiten komen. De zomer is het seizoen van het licht en van de lange dagen. Het is dan ook logisch dat je als Estival een sterke voorkeur hebt voor lichtende kleuren en heldere tinten.

 

Rozig en fris: dat zijn de twee woorden waar we onmiddellijk aan moeten denken, als we het over je huid of je gelaat hebben. Je bloost in mooie rozige tinten en je lippen zijn eerder donker rose tot licht bordeaux dan echt rood. Je huid is van nature eerder bleek, maar je kan wel bruinen, al moet je voorzichtig zijn in de zon. Ook je haar is van nature licht en heeft een grijzige ondertoon: eerder asblond dan goudblond dus. In de lichtbruine of middenbruine tinten blijft de kleur ietwat in getogen. Vaak heb je daarbij als Estival redelijk donkere wenkbrauwen.

In tegenstelling tot het herfsttype zien we bij Estivals bijna geen gemengde kleuren. Ook de ogen zijn veelal blauw of grijs zonder kleurmengeling. Af en toe zie je ook licht groene of helder bruine ogen. Vooral dit laatste is zeldzaam. Daarom geldt een blond zomertype met lichtende bruine ogen als één van de tekenen van grote schoonheid.

 

Herken jij jezelf in deze beschrijving: dan ben jij waarschijnlijk een Zomertype!

 

Jouw haarkleuren

Pastel forever! Je kan bij een Estival niets fouts doen, als je pasteltinten kiest. Daar is een goede reden voor. Een pasteltint ontstaat als je een zuiver kleur neemt en daar voldoende wit (of een andere sterk verlichtende kleur) doorheen mengt. Het resultaat is een heldere, koudere kleur die echter ook heel verzachtend en teder werkt. Pastelkleuren passen dus volledig bij een zomertype dankzij hun koele, lichtende werking. Tegelijkertijd kunnen ze de intensiteit van het zomerse type opvangen. Het voordeel van pastel is bovendien dat je het in alle kleuren kan vinden: van warm tot koud, van licht tot donker. Vergeet echter niet dat zomertypes beter staan met lichte kleuren.

In het haar speel je best met koude kleuren: dit zijn typisch kleuren met een grijs basis of tinten die geen rood bevatten. Daarom staan estivals zo mooi met asblond, terwijl honingtinten bij hen net te geel of zelfs te oranje lijken. Aangezien we op zoek zijn naar koude kleuren, kunnen zomertypes heel goed de metallic blonde tinten aan: denk daarbij eerder aan platinum dan aan goud, eerder aan witgoud dan aan koper.

 

Zomertypes houden van koele kleuren: zij kunnen als geen ander spelen met blauwtonen in het haar. Ijsblond,blauwig wit en metaalblauw zijn kleuren die de troeven van Estivals sterker doen schitteren.

 

Beroemde Zomertypes

Zomertypes hebben de neiging op te vallen, zeker wanneer ze zo beroemd zijn als Chris Hemsworth, Kate Blanchett, Daniel Craig, Margot Robbie, Alex Pettyfer of Gwyneth Paltrow. Wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben, is hun natuurlijke kleuring in koele lichtende tinten! Het zijn immers stuk voor stuk echte Estivals!
 
Banner-zomertype-beroemd.jpg