Het team achter het SHINE magazine! | KREATOS

Blog

Kreatos SHINE magazine 67 ligt vanaf 1 maart weer voor je klaar bij je Kreatos kapper! We stellen je graag een keertje voor aan het team dat telkens weer voor je het hele magazine in mekaar tovert ... 


Mag67_Cover-1_0.jpgDe lente komt eraan, en dat betekent vanaf 1 maart een nieuw Kreatos SHINE magazine helemaal in de sfeer van het nieuwe seizoen. De voorbije maanden is er hard gewerkt door het team om alle info over hair, beauty en lifestyle weer netjes te verzamelen en te verwerken. Wie zijn nu eigenlijk deze Kreatos trend experten? Elk magazine bestaat uit 2 luiken: in de eerste fase zorgt ons KreaTeam voor de juiste trends tijdens onze fotoshoot. Daarna gaan al die foto’s naar ons hoofdkantoor. Een ander team experten neemt daar het werk over: nu moet beslist worden welke foto en welke trend het sterkst is. Bij de foto’s horen teksten, artikels en reportages. Het geheel moet een stijlvolle vorm krijgen en bij onze drukker afgeleverd worden.

Laten we voor het team van de Kreatos fotoshoot een keertje met de mannen beginnen! Centraal op zo’n shoot staat natuurlijk de fotograaf, en dat is bij ons Raoul Rosenbaum. Hij startte zijn carrière in de mode, maar ruilde zijn fashion designs in voor een nieuwe fotocamera. Zijn talent als fotograaf werd al vanaf de eerste fotoshoot algemeen erkend, je zou haast denken dat hij met een fototoestel in zijn hand geboren was. Achter de filmcamera staat al vele jaren Koen Opdenbergh, gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met video! De top beelden die je op de tv-schermen in de Kreatos salons ziet, zijn ook van zijn hand.  Samen leggen ze de beelden vast van de fotoshoot.

SarahRoelstraeten.jpg

De heren zijn dus niks zonder modellen. Die worden in samenspraak met toonaangevende modellenbureaus in België en in Nederland zorgvuldig uitgezocht. Modellenwerk is immers moeilijker dan je denkt, en wij willen natuurlijk een model dat het leukst bij de nieuwe trends past. De modellen moet in de eerste plaats geknipt en gekapt worden. Ze krijgen stylings, brushings, finishings en ga zo maar door. De vrouwen die deze editie voor de juiste snit en de perfecte kapsels zorgen waren Marijke Paridiek, Romina Serretti en hoofd van het Kreateam Marjon Merry. Marijke en Marjon zijn een vaste waarde en worden bij iedere magazine bijgestaan door enkele creatieve Kreatossers! Wanneer de modellen helemaal door onze kappers getransformeerd zijn, ondergaan ze een 2de beautybehandeling bij onze styliste, Sarah Roelstraete. Die legt de juiste outfits klaar, selecteert trendy accessoires en creëert het hele modebeeld van de fotoshoot. Het model heeft nu de juiste kleren aan, maar is nog steeds niet geschikt voor de shoot: hij of zij moeten nu langs onze make-up artieste Christel Lieben. Pas wanneer zij klaar is met haar borstels en kwasten, mag het model in het grote licht van de fotografie gaan staan. 

Knippen.jpg

Als de plaatjes eenmaal getrokken zijn, verhuizen de activiteiten voor het Kreatos SHINE magazine naar het hoofdkantoor. Terwijl Raoul Rosenbaum de 2 fotoreportages en de algemene lay-out voor het magazine uitwerkt, verzamelt Philippe Heesterbeek alle mogelijke trendmateriaal via onze goede contacten met de persagenten van toonaangevende merken. Hij bedenkt titels, schrijft de redactionele stukken en verzorgt de reportages zoals Travel , Cuisine of Movie. Beelden uitzoeken, corrigeren, combineren, copywriting: dat gebeurt allemaal in-house bij Kreatos. Ondertussen contacteert Kris Vanosmael onze partners voor hun advertenties.  Aan het eind van de rit worden alle pagina’s van het magazine nog eens apart bekeken, voor we ze samen hun definitieve vorm en volgorde geven. 

IMG_2264.JPG

Je kan je voorstellen dat dit hele proces ook organisatorisch een hele klus is. Je krijgt het echt niet klaar zonder iemand die de data, afspraken en deadlines opvolgt. Die persoon is Gauke Poppema, hoofd van de marketing en directielid van Kreatos. Hij onderhandelt met onze drukker, spreekt de data af, controleert of alle betrokkenen de data van de fotoshoot kennen, … Samen met Raoul en Philippe zorgt hij ervoor dat je Kreatos SHINE magazine steeds op tijd wordt opgeleverd.

Tenslotte moeten we nog één persoon vermelden. Zonder hem zou er van de hele fotoshoot en dus van het hele magazine niets worden, en dat is René van de Kreatos Technische Dienst. Hij brengt al het materiaal naar de fotostudio. Hij haalt kledingrekken op, hangt lampen in het decor, schildert of behangt de achtergrond, … Na afloop brengt hij al dat materiaal ook weer netjes terug.

Je hoort het: elk seizoen voor jou een Kreatos SHINE magazine creëren is een heel opgave, waar heel veel volk bij komt kijken, maar we doen het met plezier!