Jouw ideale skincare routine voor de zomer | KREATOS

Blog

Lente en zomer hebben veel invloed op onze huid. De stijgende temperatuur, vochtigheidsgraad in de lucht, de wind en de zon hebben hun effect op onze huid. Tijd dus voor een goede skincare routine die je beschermt voor de komende seizoenen! We vroegen Dr. Karen Housen van Ikari om advies. Zij geeft je bovendien 2 Ikari Special Tips!


small_verzorging.jpg

KLAAR VOOR DE ZOMER

Uiteraard zijn de huidproblemen tijdens een warmer wordend klimaat anders dan tijdens een kouder wordend klimaat. De vetten van de huid zijn vloeibaarder, de opperhuid voelt soepeler aan dankzij de zonnestralen en de huid maakt zich klaar om de eerste zonnestralen aan te kunnen.  De zomer kan echter ook ongunstige gevolgen hebben voor je huid. Wie al last heeft van een vette huid in de winter, zal zijn huid nog heviger zien glimmen. Gelukkig kan een gel of crème met lichte textuur dit sterk verbeteren. Tijdens de zomer kunnen je poriën sneller verstoppen. Resultaat: een opstoot van acné. De hevige zomerzon verdoezelt dit tijdelijk, maar na de zomervakantie kan je acné weer sterk opkomen. 

Hoe je deze problemen kan vermijden en een mooie, gezonde, egale teint krijgen? Scrubben, scrubben en nog eens scrubben!

 

SCRUBBEN VOOR GEVORDERDEN

medium_egypte.jpgDe Egyptenaren ontdekten dit geheim reeds eeuwen geleden: scrubben verjongt de huid. Dankzij een betere celvernieuwing, wint je huid aan stevigheid. Je huid gaat stralen.

Een goede scrubbing bestrijdt rimpels, doffe huid en onregelmatige pigmentatie. Bovendien verwijdert het de droge schilfers. Zo verbetert scrubbing de hydratatie van je huid.

 

Even een technisch woordje uitleg: onze opperhuid of "epidermis"  (0.1mm dik) zorgt voor die gezonde, frisse uitstraling, terwijl de laag eronder - de dermis (1mm dik) - de stevigheid en elasticiteit voor zijn rekening neemt.  Elk orgaan heeft een ingebouwd mechanisme voor celvernieuwing. Dit gebeurt door celdeling. Oude cellen worden vervangen door nieuwe cellen, en op natuurlijke wijze afgevoerd.  Elke huid is daarbij uniek. Een oudere huid bijvoorbeeld heeft een tragere celdeling, waardoor een ophoping van dode cellen een droog en ruw gevoel van droogheid geeft. Een dunne huid daarentegen heeft een beperkte laag dode cellen, wat bij direct contact met de buitenwereld voor reacties zorgt. De ideale scrubbing houdt rekening met je persoonlijke huidtype. Indien je je huidtype niet kent, is het geen overdreven luxe om je huidtype een keertje professioneel te laten bepalen: dit helpt je om over de hele lijn de beste verzorgings- en cosmeticaproducten voor je huid uit te kiezen.

2017-05-mannen.jpg

Hoe scrub je?

Maak je huid nat en breng je scrubproduct aan op je gezicht. Masseer je huid in cirkelvormige bewegingen. Begin bij je voorhoofd en dan de zijkanten van je gelaat. Denk erom: het gaat om masseren, niet om drukken of wrijven, je wil geen irritatie veroorzaken. Scrub op dezelfde manier het centrum van je gelaat en de zone rond je ogen. Spoel dan je gezicht grondig af, totdatg alle korreltjes volledig weggespoeld zijn. Droog je gezicht deppend af.

Wanneer je gezicht droog is, breng je een gepaste crème of serum aan. Hou hierbij rekening met je huidtype. Je scrubt best 3x per week.

Door je huid zacht maar regelmatig te scrubben, wordt je oudere en ruwere huid zachter. Bijgevolg gaat de huid stralen door weerkaatsing van het licht. Ook helpt scrubben voor het verstevigen van een dunne huid.

Dit doe je best niet te frequent en op zachte manier. Hierdoor zal je gevoeligheid afnemen. 

 

Ikari Special Tip 1: De juiste scrub

Er zijn duizenden scrubs op de markt, maar welke is de juiste voor jou? De experten van Ikari hebben daarom de IKARI scrub PURE 3 ontworpen. Deze scrub kan zowel de ruwe als de gevoelige huid net die behandeling te geven die je huid nodig heeft. Hij stimuleert de huidoppervlakte om opnieuw collageen, elastine, en hyaluronzuur aan te maken.  Je nieuwe huidoppervlak krijgt tenslotte de nodige bescherming door de kalmerende, natuurlijke ingrediënten van deze scrub. Belangrijk om weten is dat de huidexperten van Ikari altijd beginnen met een bepaling van je huidtype en hun productkeuze aan jouw huid aanpassen!

 

Dr. Karavani's Tip: Het Vitamine C Peeling ritueel

medium_lime-foto.jpgVitamine C is bijzonder heilzaam voor de huid. Niet alleen zorgt het voor de collageensynthese, maar het zuur van het citroensap wordt ook als natuurlijke peeling gebruikt. 

Het ritueel gaat als volgt: Neem een limoen (eventueel een citroen, als je geen limoenen bij de hand hebt). Reinig je huid grondig en behandel ze zachtjes met een exfoliërende scrub. Neem enkele druppels van het vers limoensap met je vingertoppen en wrijf het snel over het hele gelaat. Begin met het voorhoofd en de neus, ga dan over naar de buitenkant van de wangen, vervolgens rond de mond en eindig met de zone onder de ogen. Deze bewegingen moeten razendsnel uitgevoerd worden. Bij de eerste prikkeling wordt het sap met veel water afgespoeld.

Hierover mag je een kalmerende crème aanbrengen. Deze peeling mag éénmaal per week uitgevoerd worden en is vooral geschikt voor de bestrijding van de doffe rokershuid en huidveroudering (met of zonder pigmentvlekken) door de zon. De rest van het sap voeg je toe in een glas water doen en drink je op voor de ideale vitamine C opname. Eventueel voeg je er de geraspte schil met wat honing bij om jouw immuniteit te boosten. 

 

MET DANK AAN

medium_KarenHousen-zw.jpgKaren Housen is meer dan een huidtherapeute. Ze leidde met veel succes een eigen schoonheidsinstituut tussen 2000 en 2010. Ze droomde er echter van om een stap voorbij de klassieke huidverzorging te zetten. Karen ging op zoek en ontmoette Dr. Karavani. Die moedigde haar aan om een eigen productlijn te ontwikkelen. Karen ging aan de slag in de "Carpe" kliniek van Dr. Karavani, waar ze de verantwoordelijkheid draagt voor de productintwikkeling.

Meer info vind je op www.ikariskinexperts.be