Kapper van de Eurosong sterren | KREATOS

Blog

Kreatos wordt vaker gevraagd om deel te nemen aan grootse events. Niettemin was het wel een verassing en een grote eer, toen Kreatos uitgenodigd werd om een kapper te leveren voor het Eurosongfestival eerder dit jaar in Duitsland. Philippe Jespers vertrok naar Düsseldorf en maakte een hele week Eurosong gekte mee, zowel van achter de schermen als van in de zaal. Wat volgt is een interview van zijn ervaringen.


Hoe voelt het om dit jaar Eurosong kapper te mogen zijn?
Het is als kapper natuurlijk een ongelooflijke eer, wanneer je gevraagd wordt om deel te nemen aan een event van het kaliber van het Eurosong Festival. Zo’n uitnodiging betekent ook een enorm compliment: je wordt immers uitgekozen om samen met anderen, grote, internationale kappers samen te werken tijdens een unieke show die wereldwijd bekeken wordt.

7-FOTO-Eurosong.JPG

Is het leuk om op zo’n evenement te werken?

Mensen zijn vaak een beetje jaloers, als ze horen dat je meewerkt aan een tv-programma, een show of een groots opgezet event. Ze vergeten dan snel dat het ook echt heel hard werken is. Je bent vaak van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig. Niemand let op de uren, want “the show must go on.” Maar als je dan achteraf het resultaat en de appreciatie ziet, geeft je dat toch een heel bijzonder gevoel. Een gevoel dat je niet graag had willen missen.

Er zijn zoveel mensen betrokken bij een Eurosong festival. Hoe kan je dat als kapper bolwerken?
Goede organisatie. Elke Eurosong kapper kreeg een aantal landen toegewezen. Je kon dan zelf met de sterren afspraken maken over hun look, hun verwachtingen, hun deadline enzovoort. Naast de optredens wilden ze je er ook graag bij, als ze een persconferentie gaven of zo.

Ben je tevreden van je eigen bijdrage?
Heel zeker. De positieve commentaar die ik van echt wereldberoemde  kappers heb gekregen, was ongelooflijk. En de sterren zelf waren meer dan tevreden.

En volgend jaar naar Baku?
Dat zou echt heel leuk zijn om het Eurosong Festival van 2012 in Azebaijan ook te mogen meemaken. Als ze me vragen, sta ik weer paraat!