Met Kreatos naar Keulen! | KREATOS

Blog

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari trok Kreatos met een groep klanten naar Keulen voor een exclusief bezoek aan het wereldberoemde parfummerk 4711. Een klein verslag van hoe dit leuke tripje eruit zag vind je hier in onze blog!


2-FOTO-Keulen 4711.jpg

Aankomst op vrijdag
Bij onze aankomst in Keulen staat  stadsgids Franz ons op te wachten. Hij brengt ons naar het huis van 4711 in de Glockengasse. Onderweg vertelt hij honderduit over de stad, de Dom en het carnaval dat begin februari Keulen in zijn ban houdt. Eenmaal bij 4711 leidt hij ons door de geschiedenis van het merk en door de mooie collectie van het 4711 Parfummuseum. Het is duidelijk dat de Keulenaars erg trots zijn op hun eau de cologne!

Dan staat er een smakelijk lunchbuffet voor ons klaar. Ook de schaal met de chocolademousse is snel gevonden: lekker, maar geen Belgische chocolade, zo luidt ons algemeen verdict. Wanneer de lunch is afgeruimd, komt het echte werk.

Namiddag geuren leren kennen!
2-FOTO-Keulen Groep.jpgNa een exclusieve presentatie van alle parfums en geuren die het merk 4711 rijk is, krijgen we een idee van hoe een geur opgebouwd kan worden. Bovendien kunnen we elke geurvariant ook eens ruiken en vergelijken. Vervolgens nemen we plaats aan een tafel waar meer dan 20 geur-ingrediënten in grote bruine glazen bokalen op ons staan te wachten. Een geurexperte van 4711 stelt de ingrediënten systematisch voor sommige, zoals citrus, bergamot of groene thee,  dienen vooral als basis voor een parfum. Andere stoffen zijn “disturbers”, geuren die wonderen verrichten als je slechts enkele druppeltjes in je parfum mengt. Denk aan ingrediënten als neroli, roze peper of kardemom. Verrassend genoeg zijn ook vanille en lavendel “disturbers”, omdat ze zo krachtig zijn dat je ze maar heel matig in je parfum kan gebruiken. We krijgen elk een leeg parfumflesje en kunnen nu naar hartelust experimenteren om een persoonlijk parfum te creëren.  Onze 4711 geurexperte staat ons bij met raad en daad. Aan het eind van de sessie krijgen we ook een mooie oorkonde. Alsof dat niet genoeg is ontvangen we nog een flacon Acqua Colonia Lime & Nutmeg! 

Buiten is het weer aan het omslaan en 4711 zorgt ervoor dat we met taxi’s naar het hotel gebracht worden.

 

Zaterdag vertrek met verrassing
Zaterdag verzamelen we nog even kort tijdens het ontbijt. Kreatos heeft immers nog een verrassing in petto: een mooie goodiebag met Schwarzkopf haarproducten en een Kreatos verrassingspakket. De geschenkenronde eindigt met een kleine loterij. Iedereen trekt een envelop waarin een mooie kortingsbon van Sunweb zit. Bij 3 winnaars zit er echter ook nog eens geld in, de kostprijs van de reis.

Ondanks het natte weer trekt iedereen moedig de stad in. Op een kleine wandeling van het hotel sta je al in de oude stad voor de Dom. Je kan een museum bezoeken of gaan shoppen.  Er is tijd genoeg om je in Keulen te vermaken, voor we de Thalys terug naar Brussel nemen.

Met dank aan Arlette, Benedicte, Brigitta, Brigitte, Christele, David, Frank, Freddy, Frieda, Lucia, Lutgarde, Marc, Marth, Saskia, en Greet (appletree pr), Franz (gids Stadt Köln), Monika en Katarina (4711) en MotelOne.