Mooie mannen, gezonde huid | KREATOS

Blog

Iedereen wil een mooie, gezonde huid. Dat geldt ook voor mannen, maar waar vrouwen overrompeld worden met een uitgebreid gamma aan producten en behandelingen, moeten mannen het schijnbaar met minder stellen. Vandaar onze vraag: hebben mannen een eigen specifieke huidverzorging nodig? We vroegen Dr. Karen Housen van Ikari om enkele tips.


Mannen, een verhaal apart ?

Mannen en vrouwen leven in een wereld van verschil. Zelfs in 2017 wijzen reclame en marketing ons maar al te graag op alle verschillen die er tussen mannen en vrouwen bestaan.

medium_zero.jpgReclamefilmpjes tonen ons vrouwen die "light" drankjes kiezen, terwijl manne voor "zero" drinken. Een scheermesje voor mannen kan onmogelijk  voor een vrouw bestemd zijn, en de acnécrème, die een jong vrouwelijk fotomodel aanprijst, zullen mannen niet gebruiken. Waarom? Omdat marketing en reclame het zeggen. Je moet je afvragen of dergelijke reclame ons als consument wel vooruit helpt. Het is eerder in het voorbeeld van de fabrikant om voor dergelijke traditionele onderscheidingen te handhaven.

In de medische wereld is er nochtans geen verschil tussen mannelijke en vrouwelijke medicijnen, crèmes, of behandelingen. Elke huid is uniek en veronderstelt dus een oplossing volgens de specifieke huid van de klant. Als we dus uitgaan van een specifieke mannen- of vrouwenhuid, zou dit te algemeen zijn. Een goed cosmetica-product heeft namelijk als eerste doel de huidstructuur te verbeteren. Dé oplossing? ‘Onzijdige’ cosmetica op maat!

Ook mannen willen mooi zijn

large_man-washing.jpgGoede huidverzorgingsproducten zijn al lang niet meer het exclusieve domein van vrouwen. Jongens hebben in de puberteit even makkelijk last van vervelende huidproble empjes als meisjes. Waarom zouden ze dan geen degelijke, professionele, doeltreffende producten in huis halen? Eenmaal je huidverzorging een onderdeel van je vaste routine hebt gemaakt, is de drempelvrees naar verzorgingsproducten snel weg.

Ook het taboe rond esthetische behandelingen bij mannen raakt meer en meer doorbroken. Een veelvoorkomende behandeling bij mannen is ondertussen de permanente laserontharing. Producten tegen de donkere kringen onder de ogen vinden ook bij mannen gretig afname. Hydraterende verzorgingen  en behandelingen om een strakkere huid te krijgen, worden ook door mannen toegepast. Het gamma van behandelingen die specifiek aan mannen aangeboden wordt groeit: denk maar eens aan spierontspanners zoals botox tegen rimpels of lasertherapie om pigmentvlekken weg te nemen. Dat een man ook al wel eens een professionele peeling laat plaatsen, is geen verrassing meer.

De tijd dat mannen met een huidprobleem bleven rondlopen omdat een verzorgde huid zogezegd niet mannelijk zou zijn, is gelukkig definitief voorbij. Het is nu vooral zaak dat mannen leren hoe ze de juiste producten en verzorgingen voor hun huid kunnen vinden. Centraal staat dan het idee dat elke huid zijn eigen specifieke kenmerken heeft. Het meest efficiënte product voor de ene huid is niet noodzakelijk het best aangewezen voor een andere huid.

Leer dus je huid kennen en geloof niet als wat de reclame je vertelt.  Mannen en vrouwen mogen dan wel verschillend zijn, hun verzorging en behandeling zijn dit niet. Laten we dus even verderkijken dan het geurtje of de verpakking. Of je nu man of vrouw bent, jouw huid is uniek en moet ook zo behandeld worden.

Belangrijk is daarom dat we onze huid kennen en haar een verzorging op maat gunnen. Enkel zo zullen we correcte producten gebruiken die ook echt goed doen voor onze huid.

 

MET DANK AAN

medium_KarenHousen-zw.jpgKaren Housen is meer dan een huidtherapeute. Ze leidde met veel succes een eigen schoonheidsinstituut tussen 2000 en 2010. Ze droomde er echter van om een stap voorbij de klassieke huidverzorging te zetten. Karen ging op zoek en ontmoette Dr. Karavani. Die moedigde haar aan om een eigen productlijn te ontwikkelen. Karen ging aan de slag in de "Carpe" kliniek van Dr. Karavani, waar ze de verantwoordelijkheid draagt voor de productintwikkeling.

Benieuwd welke producten bij jouw huid passen? Doe hier de test (link: http://www.ikariskinexperts.com/)!