Op vakantie gaan is gezond | KREATOS

Blog

Vakanties zijn ontspannend. Niet werken kan al eens deugd doen en wie geniet er niet van een zonnetje, lekker drankje, ijsjes en vrijblijvend plonsen in het zwembad. Maar een vakantie is niet enkel leuk. Vakanties zijn eigenlijk ook gewoon heel goed en gezond voor je. Een grapje, denk je nu. Niets is minder waar. Dit zijn de redenen waarom je die last minute vakantie écht broodnodig hebt. 


Vakantie - algemeen.jpg

No Stress

Vakantie vermindert de stress, dit doet wonderen voor je mentale gezondheid. Even ertussenuit kan een burn-out of oververmoeidheid voorkomen. Maar niet alleen dat. Ook zorgt minder stress voor minder hart- en vaatziekten. Mensen die jaarlijks op vakantie gaan hebben veel minder last van hart-en vaatziekten dan mensen die aan hun bureau gekluisterd zijn. Daarnaast doe je op vakantie ook weer nieuwe inspiratie op, waardoor je met goede moed terug aan de slag kunt achteraf.

 

vakantie - bewegen.jpgUndercover bewegen

Je denkt misschien dat je op vakantie je wekelijkse uurtje zwoegen in de fitness mist, maar eigenlijk ben je onbewust vaak meer aan het bewegen dan wanneer je werkt. In plaats van de hele dag vastgeroest te zitten aan je stoel, ben je vaker aan de wandel. Je bezoekt marktjes, gaat zwemmen of kanovaren en als het meezit ga je zelfs een rondje joggen. En natuurlijk het dansen ’s avonds niet te vergeten!

 

Vakantie - genieten in het zwembad.jpg
Vitamine D

Vitamine D is een vitamine die de vermoeidheid tegengaat en je een extra energieboost geeft. En laat vitamine D nu toch niet vooral worden aangemaakt door dat heerlijke zonnetje. In de zomer op vakantie gaan laadt dus letterlijk je batterijen op om de winter niet doodmoe door te komen.

 

 

Vakantie maakt je mooi.jpg

Vakantie maakt mooi

Niet alleen het goede gevoel op vakantie zorgt er voor dat iedereen er net een beetje aantrekkelijker en mooier uitziet. Vakantie doet wonderen voor je haar en huid, waar je thuis heel wat meer moeite voor moet doen. Een prachtig sunkissed kleurtje heb je op vakantie al na een paar dagen, terwijl je daar thuis 5 keer voor onder de zonnebank moet, of een – niet geurloze – spraytan voor moet ondergaan. En ook die sexy highlights in je haar krijg je er gratis en voor niets bij. Hoewel je die natuurlijk ook perfect bij je Kreatos kapper kan laten zetten.