Wat is een zomertype | KREATOS

Blog

De zomer is begonnen! We denken nu alleen nog aan zon en vakantie. Kreatos helpt je jouw troeven te ontdekken: ben jij een zomertype en wat kan je er mee doen?


kleuren-zomer.jpg

Ben jij een zomertype?

We noemen een zomertype een “Estival”. Dit woord doet denken aan festival, en je kan met je zomerkleuren inderdaad heel feestelijk naar buiten komen. De zomer is het seizoen van het licht en van de lange dagen. Het is dan ook logisch dat je als estival een sterke voorkeur hebt voor lichtende kleuren en heldere tinten.

Rosig en fris: dat zijn de twee woorden waar je onmiddellijk aan moet denken, als we het over je huid of je gelaat hebben. Je bloost ook in mooie rosige tinten en je lippen zijn eerder donker rose tot licht bordeaux dan echt rood. Je huid is van nature eerder bleek, maar je kan wel bruinen, al moet je voorzichtig zijn in de zon. Je haar is van nature licht en heeft een grijzige ondertoon: eerder asblond dan goudblond dus. Ook in de lichte of midden bruine tinten blijft de kleur ietwat in getogen. Vaak heb je als estival daarbij redelijk donkere wenkbrauwen.

In tegenstelling tot het herfsttype zien we bij estivals bijna geen gemengde kleuren. Ook de ogen zijn veelal blauw of grijs zonder kleurmengeling. Af en toe zie je ook licht groene of helder bruine ogen. Vooral dit laatste is zeldzaam. Daarom geldt een blond zomertype met lichtende bruine ogen als één van de tekenen van grote schoonheid.

 

Jouw haarkleuren

Je kan bij een estival niets fouts doen, als je pasteltinten kiest. Daar is een goede reden voor. Een pasteltint ontstaat als je een zuiver kleur neemt en daar voldoende wit (of een andere sterk verlichtende kleur) doorheen mengt. Het resultaat is een heldere, koudere kleur die echter ook heel verzachtend en teder werkt. Pastelkleuren passen dus volledig bij een zomertype dankzij hun koele, lichtende werking. Tegelijkertijd kunnen ze de intensiteit van het zomerse type opvangen. Het voordeel van pastel is bovendien dat je het in alle kleuren kan vinden: van warm tot koud, van licht tot donker. Vergeet echter niet dat zomertypes beter staan met lichte kleuren.

In het haar speel je best met koude kleuren: dit zijn typisch kleuren met een grijs basis of tinten die geen rood bevatten. Daarom staan estivals zo mooi met asblond, terwijl honingtinten bij hen net te geel of zelfs te oranje lijken. Aangezien we op zoek zijn naar koude kleuren, kunnen zomertypes heel goed de metallic blonde tinten aan: denk daarbij eerder aan platinum dan aan goud, eerder aan witgoud dan aan koper.

Zomertypes houden van koele kleuren: zij kunnen als geen ander spelen met blauwtonen in het haar. Ijsblond,blauwig wit en metaalblauw zijn kleuren die de troeven van estivals sterker doen schitteren.

 

Beroemde Zomertypes

Zomertypes hebben de neiging op te vallen, zeker wanneer ze zo beroemd zijn als Chris Hemsworth, Kate Blanchett, Daniel Craig, Margot Robbie, Alex Pettyfer of Gwyneth Paltrow. 
 
 

De modetrends staan aan de kant van de zomertypes! 

Zomertypes hebben dit jaar de modetrends geheel aan hun kant. Pastel viert nog steeds hoogtij, zowel in de collecties voor mannen als vrouwen. Je vindt topjes, t-shirts, broeken, rokjes, truien, kleedjes, jasjes, hoodies in pasteltinten van zacht-rose over licht muntgroen tot zomerfris pastelblauw. Dit zijn stuk voor stuk kleuren, waarmee je als zomertype bij voorbaat al bevoordeeld bent!
 
Daar komt nog bij dat typisch voor de zomermode koele en frisse kleuren aanbevolen worden. Een koel zachtblauw jasje, een fris pastelkleurige polo - uiterst trendy items die perfect in het kraam van elk zomertype passen. We zien eenzelfde kleurtendens in verzorgings- en cosmeticaproducten. Pasteltonen in lipstick, blush en nagellak bij voorbeeld. Opvallend is dat je in cosmetica deze zomer ook veel metallic tinten onder de pastekleurtjes vindt: koele metaalkleuren in pastel -  de droomkleuren voor zomertypes!
 
Laat je dus maar goed gaan, want dit seizoen, deze zomer van 2018, is echt wel jouw seizoen, liefste zomertype. Geniet ervan!  
 
Met dank aan Burlington, Damart, Ben Sherman, Rimmel, Betty Barclay, Sally Hansen en Bourjois.