Zomer trendreport 2023 | KREATOS

Blog

Je KreaTeam onderzocht de nieuwste haarmode wereldwijd en liet zich inspireren door de grote modetrends van het moment. Deze trends hebben onze hairstylisten vertaald in een eigen modelijn die we graag aan jou presenteren.

De grote trend van de zomer is speelse frisheid en authenticiteit. Druk jezelf uit en experimenteer met kleur en volume in je haar. Texturen zijn weer helemaal hip: ga voor froesel, krulletjes of frisé in je haar. Je belangrijkste bondgenoot hierbij is een goede textuurgel of wax! Krullen worden deze zomer zwaarder en gestyleerder, denk aan de lange dikgekrulde kapsels van de Hollywod diva's van weleer.

Een opvallende trend is de nadruk op warme "rode" kleuren. Typisch gaat iedereen in de zomer een tint lichter: blond wordt blonder en donker haar smeekt om verlichtende highlights. Deze zomer zien we echter ook allerlei rode tonen opkomen, van roosblond over koperrood en ros tot felrode highlights of accenten in je haar. Het zijn kleuren die doorgaans later in het jaar trendy worden, die nu al aan de vooravond van de zomer heel zichtbaar aanwezig zijn in de jongste haartrends.

Hoe zie jij je zomerkapsel? Zoek jij een nieuwe look voor deze zomer? Laat je kapper je dan inspireren!