Alphabet City | KREATOS

Alphabet City

Voor de nieuwe zomertrends zijn we inspiratie gaan opdoen in New York. De beruchte wijk Alphabet City gaf ons creatief team de nodige basistof om een nieuwe zomercollectie op te baseren.

Alphabet City is een deel van Manhattan dat in de 19de eeuw vooral door Duitse migranten werd ontwikkeld. Zij kwamen met zovelen, dat de wijk de bijnaam Kleindeutschland kreeg. Het was de 3de grootste duitstalige stad na Berlijn en Wenen. Tegen het begin van de 20ste eeuw had de Duitse migranten sde wijk verlaten voor betere stadsbuurten. Dit nam niet weg dat Alphabet City één van de drukst bevolkte buurten van New York was: hier leefde de arme stadsbevolking die in de fabrieken en ateliers van naburige wijken werkten. De buurt kreeg een slechte reputatie omwille van toenemende criminaliteit, drugs en prostitutie. In de loop van jaren '80 ontdekte een nieuwe generatie kunstenaars en muzikanten deze wijk. Ze noemden haar Alphabet City omwille van de straten Avenue A, Avenue B, Avenue Cen Avenue D die door de wijk lopen. Alphabet City werd de wijk van graffiti-kunst, van breakdancers en rappers. De wijk werd helemaal hip: onder meer Iggy Pop, Rosario Dawson en Iggy Pop woonden tijdlang in ALphabet City.

Nu is Alphabet City een sterke fashion groeipool in New York. Originaliteit en persoonlijke vrijheid staan hoog in het vaandel van Alphabet City geschreven. Het Kreatos creatief team  vertaalt dit in een lijn van sterke snitten, mooie contouren en een vlotte, haast nonchalante styling. Je ziet de volledige lijn in SHINE magazine 52 (ed juni 2013).