Gay Pride 2016 | KREATOS

Gay Pride 2016

Er is de afgelopen maanden genoeg onverdraagzaamheid en geweld geweest. Dan doet het deugd dat openheid en verdraagzaamheid weer eens centraal staan. En dat doen ze dit weekend in ANtwerpen tijdens de jaarlijkse Gay Pride.

Kreatos is er erg trots op dat wij al sinds onze oprichting in 1985 open tolerantie hoog in het vaandel gevoerd hebben. Ik herinner me een vergadering eind jaren '90, waarin een journalist ons vroeg welke eigenschappen typisch waren voor Kreatos. De 7 mensen op die meeting vertegenwoordigden zowel mannen als vrouwen, hetero's en homo's, jong en oud, en alles bijeen 3 huidskleuren en 5 verschillende nationaliteiten of origines. Nadat we vanalles opgenoemd hadden over service, kwaliteit, vriendelijkheid, klantengerichtheid enz, schoot de journalist in de lach: hij vond het ongelooflijk grappig dat we niet eens aan "tolerant" dachten. Zo vanzelfsprekend was niet-discriminatie voor ons.

Kreatos is altijd een bonte mix aan mensen eweest. En we hopen dat we dat steeds zullen blijven. Wanneer we met trots zeggen dat Kreatos de kapper voor iedereen is,dan bedoelen we niet dat wen een doorsnee kapper zijn. Dan bedoelen we dat iedereen - wat ook je afkomst, je geloof, je sexualiteit, je politieke overtuiging, je leeftijd, je beroep, je weetiknietwat zij - echt welkom is. Dit geldt voor al onze klanten én voor al onze medewerkers.

Daarom staat het woord "familiegevoel" zo hoog op ons Kreatos lijstje: we willen een kapper zijn waar iedereen zich thuis, waar iedereen zich familie van elkaar mag voelen, kappers en klanten. En als we dan je haren verwend hebben en je een heel klein beetje mooier gemaakt hebben, dan stap jij goedgezind en optimistisch buiten, met een blijheid die andere mensen besmet. Op dat moment is de hele wereld net een heel heel heel klein beetje mooier geworden. En daar zij wij apetrots op. Noem dat gerust "Kreatos Pride"!