Herfst, het seizoen van kleur | KREATOS

Herfst, het seizoen van kleur

Vandaag start de herfst. Sommige mensen denken dan aan 3 maanden van regen, mist en grijze dagen. Wij kijken liever naar de gouden kleur van het herfstzonnetje, de rode tinten in de bomen, de gele gloed die door de natuur ligt ... De herfst is het seizoen van de diepe, rijke aardekleuren. Dat merk je ook als je zelf een herfsttype bent.

Net als lente-types, houden herfst-types van warme kleuren. Heb jij bruine of groene ogen en is je haar donkerbruin of hazelkleurig haar? Dan ben jij naar alle waarschijnlijkheid een echt herfst-type. Je herkent herfst-types vaak ook aan hun huid: een natuurlijk bruine teint bij een huid die zelfs in het herfstzonnetje makkelijk een kleurtje krijgt.

Het is typisch voor de tussenseizoenen dat warme kleuren een sterker effect hebben. Daarom vermijd je als herfst-type beter grijstonen en koele tinten. Dat geldt voor je haar, voor je make-up en voor je kleding. Aardetinten zijn jouw grote troef. Zelfs het echte donkere chocoladebruin past jou wonderwel. Kleurige accenten leg je in warme kopertinten: de rode gloed van deze kleuren doet jouw gezicht helemaal oplichten! Voor een wat uitbundiger of feestelijk accent kan je goud kiezen. Hier moet je wel oppassen: je hebt warme en koude goud-tinten. De warme goud-tinten hebben een ondertoon van rood of oranje, en het zijn net die kleuren die je nodig hebt.

Vele vrouwen zijn gewoon om rekening te houden met hun seizoenstype, terwijl mannen meestal denken dat dergelijke kleurbepaling enkel iets voor vrouwen is. Niets is minder waar. Is je man, je vriend, je broer, ... een herfst-type? Verras hem dan eens met een shirt in aardetinten, of met een leuke donkerbruine sweater met oranje opdruk. Je zal zien hoe beeldig het hem staat. En hopelijk merkt hij dat zelf ook ...