Leve Eurosong 2017 | KREATOS

Leve Eurosong 2017

Zaterdagavond is het weer zover: heel Europa zit voor de tv de nieuwe Eurovisiesongwinnaar te kiezen. Voor- en tegenstander van deze grote internationale liedjeswedstrijd ontsnappen uiteindelijk toch niet aan de aantrekkingskracht van het festival.

Dit jaar mag Oekraïne voor de 2de keer zijn beste beentje voorzetten. Al tijdens de halve finales liet het land zien wat een wervelende show ze kunnen neerzetten. Onder het motto "Celebrating Diversity" worden alle zeilen bijgezet om het publiek entertainment van de bovensge plank te brengen. Dat publiek is dan ook één van de grootste ter wereld: de meeste optimistische waarnemers beweren dat ruim 600 miljoen de wedstrijd volgen. Niet alleen in de deelnemende landen maar ook ver daarbuiten wordt het Eurosongfestival via tv, radio en internet uitgezonden.

België laat zich vertegenwoordigen door Blanche met het liedje City Lights. Haar optreden tijdens de halve finale werd nogal bekritiseerd (Blanche zou uit pure zenuwachtigheid geen topprestatie geleverd hebben), maar was wel voldoende om publiek en jury te overtuigen. Ze treedt als 23ste kandidate op in de finale. 

We kijken ook uit naar de Nederlandse deelname van OG3NE die als 6de hun nummer "Lights & Shadows" mogen brengen.

Veel plezier!