Verzorg je haar | KREATOS

Verzorg je haar

Er bestaan een hele reeks producten om thuis je haar zelf goed verzorgd te houden. Hier een kleine tip hoe je het beste omgaat met dergelijke verzorgingsproducten.

- Was je haar grondig met een shampoo die geschikt is voor jouw haar.

- Droog je haar zorgvuldig met een handdoek, maar maak het niet poederdroog: lichtjes vochtig haar neemt de verzorgingsproducten beter op.

- Breng de verzorging aan. De meeste verzorgingsproducten leggen je uit hoe je het aan moet brengen. Verzorgingsproducten vallen meestal in 2 categorieën: producten voor je hoofdhuid en producten voor je haarlengtes. Denk er seeds aan dat het haar op je hoofd nieuw en jong is, terwijl je haaruiteinden het oudste deel van je haar is en vaak meer voeding of verzorging nodig heeft.

- Laat het product de nodige tijd intrekken. Het heeft weinig zin om je haarlengtes zorgvuldig met een dure haarolie in te smeren, als je de olie uitwast voor hij zijn werk kan doen!

- Was het product uit. Let wel: sommige producten moet je of mag je niet uitwassen. Lees daarom goed de verpakking.

Wanneer je haarproducten bij je kapper koopt, dan vertelt hij of zij je wel hoe je dit product het best gebruikt. Denk eraan: je kapper is een expert, je kan hem of haar altijd om tips of ideetjes vragen!