Overslaan en naar de inhoud gaan

K Tip van de maand

Elke maand voorzien onze professionals je van handige tips om zelf mee aan de slag te gaan. 

 

Je haar op vakantie

april 2024

 

1. Geen beschermende zonneproducten mee?

Op vakantie moet je haar vaak afrekenen met meer zon dan thuis. Je haar beschermen en voeden als bescherming tegen overdadig zonlicht is echt geen luxe. Maar wat als je je zonbescherming niet bij de hand hebt?

Breng dan een masker aan op je droog haar en draai je lokken in een nonchalante vlecht of dot. Zo is je haar in een handomdraai toch beschermd!

2. Voorkom statisch haar

Als je haar een elektrische lading oppikt, wordt het al snel onbeheersbaar. In sommige gevallen lijkt het wel overeind te staan. Er is echter een slimme truc om je haar weer helemaal onder controle te krijgen: spuit gewoon een klein beetje haarlak op je borstel. Door de lak door je haar te borstel, voorkom je statische elektriciteit in je haar!

3. Spoel je haar na het zwemmen

Chloor en andere chemicaliën houden het zwembadwater wel proper, maar ze zijn slecht voor je haar. Hier is maar één oplossing: spoelen, spoelen en nog eens spoelen. Zo vermijdt dat het chloor gaat inwerken op je haar of je kleuring beïnvloedt. Na elke frisse duik even onder douche, is de boodschap. Je haar en ook je huid zullen je dankbaar zijn!

4. Hydrateer je haar

Koude lucht buiten en verwarmde lucht binnen kunnen je haar uitdrogen. Je haar gaat dan ruw en hard aanvoelen. Je haar heeft dus extra voeding nodig en die vind je in hydraterende haarproducten, zoals haarmaskers en haarolie. Vraag er naar bij je kapper.

 

Pro tip: Voor extra bescherming raden wij de Sun Protect Beach Wave Spray van Schwarzkopf Professional aan, verkrijgbaar in je Kreatos salon.

je haar op vakantie

Bescherm je haar tijdens je slaap

maart 2024

 

1. Slaap op een satijnen kussen

Word jij wakker met je haar helemaal in de war? Dan is deze tip echt iets voor jou. Tijdens je slaap wrijft je haar tegen je kussensloop. Wanneer je een kussensloop in synthetisch materiaal hebt, dan kan die aan je haar trekken. De oplossing: gebruik een satijnen kussensloop. Dit verminderde wrijving en voorkomt dat je haar beschadigt of in de war raakt. Vervang je kussensloop één keer per week.

2. Slaap met je haar in een losse vlecht

Een andere tip is om je haar voor het slapengaan in een losse vlecht te leggen. Dit voorkomt klitten en vermindert knopen of breuken in je haarHou je vlecht bijeen met een zijden scrunchie, en vermijd sluitingen in plastic, rubber ofmetaal.

3. Breng een masker aan voor het slapen gaan 

Terwijl je zelf lekker ligt te slapen, kan je een flinke beschermende boost geven aan je haar. Breng gewoon een hydraterend masker of een voedende haarolie aan, vlak voor je naar bed gaat! Het product kan dan de hele nacht goed inwerken. 

4. Vermijd vochtig haar voor het slapen gaan

Zijn voedende producten tijdens je nachtrust een grote plus, dan is gewoon water juist een boosdoener. De kwetsbaarheid van je haar neemt immers toe, als het nat is. Dat betekent dat je haar sneller klitten krijgt en je meer last hebt van gespleten punten. Droog je haar dus goed, voor je gaat slapen!

 

Pro tip: Om je haar extra te voeden, raden wij de Fibre Clinix Fortify Treament of een haarolie van Schwarzkopf Professional aan, verkrijgbaar in je Kreatos salon.

bescherm je haar tijdens je slaap

Je haar wassen

februari 2024

 

1. Borstel je haar goed uit voor het wassen

Zeker als je langer haar hebt, is dit een gouden tip. Door goed te borstelen, verwijder je de losse haartjes die tijdens de wasbeurt kunnen gaan klitten. Is je haar eenmaal mooi geborsteld, maak je het eerst nat en pas dan breng je de shampoo aan.

2. Was je haren met lauwwarm water

Het is een oude discussie: was je je haren beter met warm dan wel met koud water? Wij kiezen voor de gulden middenweg! Hoe warmer het water, hoe meer je haar uitdroogt. Hou kouder het water, hoe moeilijker je het vet uit je haar wast. Lauwwarm water is dus je beste keuze.  

3. Gebruik een milde shampoo

Was je haren niet te vaak met een shampoo die rijk is aan sulfaten. Die verwijderen immers de natuurlijke oliën die je hoofdhuid nodig heeft om zich te beschermen.  Kies de juiste shampoo voor jouw haartype en vraag  je kapper hierbij om advies.

4. Gebruik altijd een conditioner na het wassen

Breng tijdens de wasbeurt de conditioner alleen aan op de mid-lengtes en de puntjes van je haar. Je wil immers zoveel mogelijk product op je haren en zo weinig mogelijk op je hoofdhuid. Hierdoor blijven je haren sterk en gezond.  Naspoelen met koud water zorgt voor een mooie glans. 

 5. Dep je haar droog in plaats van wrijven

We doen het allemaal: lekker wild met de handdoek door het haar wrijven om het snel te drogen. Dit verhoogt echter het risico dat je je haren beschadigt. Door je haar voorzichtig te deppen, absorbeer je het overtollige water zonder de structuur van je haar te raken. Zo hou je je haar sterker en gezonder.

 

Pro tip: Wij zijn fan van de BC Repair Rescue Conditioner van Schwarzkopf Professional aan, verkrijgbaar in je Kreatos salon.

je haar wassen